Wednesday, February 27, 2008

Tomaten

Gisteren heb ik van onze tomatenplanten zo'n 5,5 kg tomaten geplukt. Eén kilo is inmiddels in de soep verdwenen en Niels heeft net een tas vol mee naar werk genomen voor collega's. Heeft iemand nog een lekker recept waarin veel tomaten gaan??? Post het hier (dan kunnen anderen er ook van genieten) of mail het naar wmsulman@yahoo.co.uk

3 comments:

Marianne said...

Ingrediënten van Kip in tomatensaus met basilicum

* 400 gram kipfilet
* 3 sjalotjes
* 750 gram tomaten
* 1 flinke bos basilicum
* 2 eetlepels olie
* 2 deciliter room
* peper
* zout

Bereidingswijze van Kip in tomatensaus met basilicum
Pel de sjalotten en hak ze fijn. Snijd de kipfilets in reepjes. Kruis de tomaten in. Dompel ze enkele tellen in kokend water, spoel ze onder koud water en ontvel ze. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Spoel en droog het basilicum en hak de blaadjes fijn, houd er enkele apart.
Verhit olie in een wokpan. Roerbak de sjalotjes glazig. Roerbak de kipreepjes in niet te grote porties tegelijk. Doe alles terug in de wokpan en voeg de tomatenstukjes en de room toe. Schep goed om en voeg het basilicum toe. Kruid met peper en zout.
Misschien kun je dit gerecht ook invriezen.

Anonymous said...

Ik heb ook een recept, dat hebben we ooit bij Johan en Hylke gegeten en eten ze zelf zéééér vaak! Gaar in ieder geval 500 gr. tomaten in. Zal het ff opzoeken en dan komt! Zoniet, herinner me erdan ff aan.
Kussie van zussie

Anonymous said...

Pastaschtel met ham en kaas (4 p)
Ingrediënten:
* 305 - 400 gram pasta (ik neem meestal penne di grate)
* 2 bouilonblokjes
* 2 eetlepels olifolie
* 25 gr. boter
* 1 ui, klein gesneden
* 1 tentje knoflook, uitgeperst
* 500 gr. tomaten, ontveld en in stukjes gesneden.
* mespunt basilicum
* 100 gr. oude geraspte kaas
* paneermeel

Schaal bestrijken met boter. Eén liter water metbouilonblokjes + pasta koken volgens gebruiksaanwijzingen. In koekepan in de olie, ui en knoflook fruiten, daarna tomaten en basilicum erbij, laten bakken totdat het tomatenvocht verdampt is. Roer dan de ham erdoor. Op smaak brengen met p+z. Giet de pasta af, roer dan de kaas erdoor, dan de tomatensaus. Alles in de schaal, paneelmeel erover en blokjes boter.
Vervolgens 10 min in de oven

Enne dit recept heb ik tig jaar geleden ooit van Hylke gekregen.

Eet smakelijk!!!

Kus Zussie