Saturday, July 11, 2009

Matariki

Afgelopen donderdag hebben we opnieuw Matariki bij Landcare gevierd. Ook dit jaar weer met een internationaal pot-luck dinner. Omdat met Matariki het Maori nieuw-jaar gevierd wordt, leek het mij wel toepasselijk om oliebollen te bakken. Daarnaast hebben we nog watergruwel meegebracht als echte nederlandse kost. Dan en Suus deden een duit in het nederlandse zakje met een spruitjes-stamppot.
Andere gerechten waren o.a: sushi (japan), rice byriani (india), een varkenskop (nieuw-zeeland), diverse curries, mosselen (nieuw-zeeland), forel (uk), devilled sausages (nieuw-zeeland), spotted dick (uk), apfelkuchen (duitsland).

Behalve met eten, werd de avond nog opgevuld met een quiz night, dat is ook wel een echte kiwi aangelegenheid. 4 rondes (2 voor het eten en 2 erna) van elk 10 vragen over allerlei onderwerpen.

Begin dit jaar is de research tak van DOC (ongeveer 10 man) bij ons ingetrokken in het gebouw en daarmee is het aantal kleine kinderen bijna verdubbelt. Dus het was wat dat betreft wel een familie aangelenheid. Naast DOC zitten ook Landcare Trust en Odyssey Energy al langer bij ons in het gebouw.

No comments: