Sunday, September 13, 2009

Kosmopoliet

Afgelopen woensdag en donderdag was ik in Auckland voor een workshop over het Semantic Web en modelleren van landgebruik. Gastspreker was Boyan Brodaric van de geologische dienst van Canada. De organisatie van de workshop was in handen van Mark Gahegan van de Universiteit van Auckland. Mark en Boyan zijn de experts op het gebied van semantiek en modelleren, dus het was een erg interessante workshop.

De workshop was op de Universiteit en we sliepen in het Quadrant hotel, op een steenworp afstand van de Universiteit. Het Quadrant hotel is modern ingericht met veel wit, hippe muziek en lounge sfeer. Een deel van het hotel is ook in gebruik als appartementen voor medewerkers van de universiteit. De hele sfeer van het hotel, samen met de gang van de workshop ( 's ochtends beginnen met koffie drinken in een cafe op de campus, lunchen in de postgraduate lounge en 's avonds eten bij Wagamama) had een duidelijke 'kosmopolitisch' tintje.

=============================

Afgelopen zaterdag was de rugby wedstrijd tussen de All-Blacks en de Springboks (Zuid-Afrika) voor de Tri Nations Cup in Hamilton. (de Springboks hebben gewonnen met 32-29...) Marc Dresser, een collega van werk, is lid van de Cosmopolitan Club ("Cossie Club") en nodigde mede collega's uit om de wedstrijd daar te komen kijken. Ik weet niet zo goed of Nederland ook dit soort clubs heeft, ik ben er in ieder geval niet eerder geweest. De club is eenvoudig ingericht, simpele tafels en stoelen etc. Met een grote dansvloer, waar voor en na de wedstrijd ook ge(stijl)danst werd. Een stuk of vijf snooker tafels, dartboard, bowls lawn (buiten). Het publiek was gemengd, vooral werkende klasse van middelbare leeftijd en ook behoorlijk veel kinderen (die geen interesse in het rugby hadden en lekker aan het snookeren waren). Al met al een leuke relaxte sfeer.

O, en alleen in Nieuw-Zeeland, reclame voor boeren producten tijdens de rust van het rugby: Anti-parasiet middel voor koeien (Cydectin), en voeder mais (Pioneer Maize Silage)

No comments: