Monday, January 8, 2007

het begin

Het hele verhaal begint eind augustus, als ik een advertentie tegenkom waarin een Gis Specialist gevraagd wordt. De baan is bij Landcare Research, een onderzoeks instituut dat gefinancierd wordt door de Nieuw-Zeelandse overheid en onderzoek doet naar landgebruik , ecologie, biologie etc. Dit is een mooie kans om mijn gis ervaring van de afgelopen jaren te combineren met mijn studie achtergrond.

Op 9 september vlieg ik op en neer naar Londen Stansted voor een interview met iemand van Landcare. Het gesprek gaat erg goed, we kunnen meteen goed met elkaar opschieten. Daarna volgt nog een teleconference met mensen van de verschillende vestigingen en dat is voor Landcare Research voldoende om mij een baan aan te bieden. Landcare heeft 8 vestigingen door heel NZ en ik kan uit 3 verschillende plekken kiezen: Hamilton, Palmerston North en Lincoln
Onze voorkeur gaat naar Hamilton uit omdat het mooi centraal ligt op het noorder eiland en een stad is van enige omvang (150.000 inw).

Omdat we vooralsnog niet van plan zijn om voor altijd weg te blijven hebben we voor onszelf de termijn op 3 jaar gezet. Dat is lang genoeg om echt wat te doen in NZ maar (denken we) kort genoeg om ook het leven in NL in de toekomst weer op te kunnen pakken. Ons huis gaan we gemeubileerd verhuren, een paar spullen op sturen en voor de rest in Nieuw-Zeeland wat dingen kopen.

No comments: