Monday, December 10, 2007

Kerstgekte

Dachten we dat in Nederland ze al vroeg met sinterklaas en kerstspullen begonnen en dat de extra openingstijden wel heel erg overdreven waren, nou hier in NZ kunnen ze er ook wat van. Al een hele tijd zien we de kerstartikelen in de winkels liggen en kerstreclames op tv en in de brievenbus. De extra openingstijden zijn nog veel erger, een aantal winkels zoals Briscoes (soort Blokker), Rebel Sport en The Warehouse zijn een sommige dagen tot middernacht open!!!!



Wel leuk zijn de Santa Parades. Een aantal weken geleden waren die bv al in Auckland en wat andere steden. Afgelopen zondag was de Santa Parade in Hamilton. De Parade is een optocht met natuurlijk de Kerstman maar daarnaast een hele rij praalwagens. Helaas regende het zondag en ondanks dat de optocht wel doorging hebben wij maar besloten niet te gaan kijken. Hopelijk volgend jaar beter!

ps Oja, hier doen ze ook aan huizen versieren hoor. Het valt wat minder op want het is hier nu natuurlijk veel later donker dan in NL, maar we hebben al wat huizen gesignaleerd met lampjes om alle ramen, daken, bomen en rendieren in de tuin.... Als we keer 's avonds op pad zijn zullen we proberen een foto te maken.

No comments: