Wednesday, July 16, 2008

Baby talk

Gisteravond hebben Dan en Suus op Kate gepast zodat wij naar een cursus baby talk konden, gebarentaal voor babies. We hadden er al over gelezen op internet en ook een item gezien op breakfast news (zie filmpje op deze site: http://www.baby-talk.co.nz/index.html). Het is gebaseerd op de Nieuw Zeelandse gebarentaal, hoewel veel gebaren natuurlijk internationaal hetzelfde zijn. Je kan er al heel jong mee beginnen. Ook al kan de baby niet terug-gebaren, ze leren wel de betekenis en zodra fysiek mogelijk zullen ze het gebaar gaan gebruiken, meestal rond 7 maanden (voor eenvoudige gebaren).
Je begint met 3 gebaren (meestal 'meer', 'melk' en 'eten'), zodra je de indruk hebt dat de baby één van deze gebaren begrijpt kan je een nieuw gebaar toevoegen. Wij gaan overigens 'drinken' gebruiken ipv 'melk' omdat Kate vaak in haar handjes knijpt wat lijkt op het gebaar voor melk. Dat kan verwarrend werken natuurlijk, wordt ze steeds van de grond geplukt omdat ik denk dat ze wil drinken ;-)
We zijn erg benieuwd of het ons gaat lukken op deze manier te communiceren. Als Kate gaat gebaren zullen we het hier laten zien!

1 comment:

Anonymous said...

fascinerend! ik ben heel benieuwd.
gr.
Jos