Sunday, November 30, 2008

Sinterklaas

Sinterklaas heeft het maar druk. Niet alleen de kindertjes in Nederland moet hij blij maken, maar ook de emigrantenkindertjes over de hele wereld. Vandaag was hij even overgewipt naar Hamilton (hoe doet ie dat toch, dat is normaal minimaal 24 uur vliegen....) om daar cadeautjes te overhandigen aan brave nederkiwi's.

Het Sinterklaasfeest werd georganiseerd door de Nederlandse vereniging in Hamilton. Vanaf 11 uur stonden ze klaar met een tent, sausage sizzle, koffie, thee en frisdrank in de Hamilton Gardens. Wij waren er vrij vroeg en hebben ons picknickkleed onder een grote boom neergelegd want het zonnetje scheen volop. Langzamerhand vulde het veld rondom de tent zich met ouders, kinderen en opa's en oma's. Tegen 1 uur kregen we het signaal dat de Sint eraan kwam. De kindertjes gingen op de grond voor de tent zitten, de meeste ouders stonden eromheen. Er waren velletjes met sintliedjes uitgedeeld (voor de generaties die wat langer in NZ wonen) en zo werd de Sint en zijn 2 pieten zingend binnengehaald. Je kon van te voren een cadeautje inleveren die dan door de Sint aan je kind wordt uitgereikt, maar daar vonden we Kate nog wel te jong voor.

1 comment:

Anonymous said...

Daar heb je nou de hulpsinterklaas voor! Ook in Nederland redt de echte het nooit in zijn eentje om al die cadeautjes langs te brengen of in de schoen te stoppen... (laat staan hoe dik dat paard zou zijn van al die wortels...).
Overigens een heel leuk filmpje van Kate!

Groetjes van Erik