Saturday, June 16, 2007

K-Gorge


Na het regenachtige weekend vorige week is het dit weekend strak blauw en zonnig. De temperatuur is niet heel hoog, zo'n 1o graden, maar wel lekker wandelweer. We hebben zaterdag de wandeling door de Karangahake Gorge gemaakt die we vorige week al uitgezocht hadden. De wandeling liep eerst een stuk stroomopwaarts langs de rivier, uiteindelijk door een tunnel. En daarna bovenlangs de vallei terug, met mooie uitzichten op de vlakte richting Paeroa. De Gorge is de plaats van de Gold Rush in 1875, vandaar dat er veel overblijfselen zijn in de vorm van oude mijnschachten, tunnels en buizen.


's avonds zijn we naar Shrek the Third geweest. De nieuwe Sky City Cinema in het Chartwell Shopping Centre is lekker makkelijk bereikbaar met de auto (gratis parkeren) en de stoelen zijn prima. (in tegenstelling tot de bios in de stad...) We hadden gehoopt dat het rustig zou zijn omdat de All Blacks (het nationale rugby team) een oefenwedstrijd tegen Canada in de stad speelde, maar de zaal zat goed vol.

2 comments:

Anonymous said...

mooi daar he wat een prachtige omgeving is het toch waar jullie zitten. Als ik die foto's bekijk dan zou ik er zelf ook graag eens rond wandelen het is alleen zo'n eind op de fiets gr sid

Anonymous said...

mooi daar he, het is echt geweldig om daar wandelingen te maken jammer dat het zo'n eind op de fiets is. De kinder kamer begint ook al aardig wat te worden leuk hoor. En dat je de lamp niet eerder heb vervangen jullie hielden het nog lang uit met die prachtige lamp die er hing.

Gr sid