Sunday, September 9, 2007

The Great Race



Zaterdag werd het jaarlijkse evenement 'The Great Race' gehouden. Dit is een roeiwedstrijd, stroomopwaarts, op de Waikato river. Eerst 's ochtends bedrijfswedstrijden en daarna de middelbare scholen uit de wijde omgeving. Daarna is het echte spektakel waarin de dames 8 van de Waikato University uitkwam tegen de dames 8 van Melbourne University en daarna de heren 8 van Waikato University tegen de heren 8 van Harvard University. Het roeien op de rivier is duidelijk andere koek dan op stilstaand water, want zowel de damesboten als de herenboten lagen kort na de finish in elkaars vaarwater, waarna een herstart nodig was. Dit konden we allemaal zien op het grote scherm aan de overkant van de rivier. Wij stonden bij de finish te kijken die bij Grantham street was.

De dames van Waikato Uni wisten na de herstart ruim voor te blijven, de heren konden de Harvard boot uiteindelijk ook net voorblijven.





Na afloop van de race zijn we doorgefietst naar Robbie (een collega van mij) die ons samen met Dan en Suus te eten had gevraagd. Er stond eigen gemaakte Pasta op het menu. Grote plakken pasta deeg vullen met spinazie, ricotta, tomaat en evt. nog wat andere ingredienten. Dan de plak oprollen in kaasdoek als een pannenkoek en koken, daarna de rol in plakken snijden en nog even onder de gril met kaas erover. Erg lekker! En 's avonds weer het hele stuk terug gefietst vanuit Beerescourt naar Hillcrest. (Margreet 38 weken zwanger!)

1 comment:

Anonymous said...

Da's wat anders dan een wedstrijd op de bosbaan. Lijkt me zo! Is roeien echt iets NZs of ook een studentensport? In ieder geval wel met behoorlijk wat publiek.
Enne Niels, fietsen vond ik zwanger me makkelijker afgaan dan door wandelen. Ik ging vb 5 min eerder van huis weg om de trein te halen, want ff rennen dat was niet echt prettig, dus dat liet wel uit m'n hoofd.

Doeg en kus,
Dieuwerke