Saturday, November 24, 2007

Een paspoort voor Kate

We zijn vrijdag naar Auckland geweest om een paspoort voor Kate aan te vragen. In eerste instantie dachten wij dat bijschrijven in Margreet haar paspoort het makkelijkste zou zijn, maar de mevrouw van het consulaat vertelde ons dat het handiger was om een eigen paspoort voor haar aan te vragen. Een eigen paspoort is namelijk veel handiger als we via de VS zouden willen vliegen.
Er is in Auckland een fotograaf die precies op de hoogte is van de Nederlandse pasfoto regels, hij heeft zelfs zo'n malletje waarmee de foto's gecontroleerd worden of ze aan de eisen voldoen.
Eerst dus foto's laten maken bij die fotograaf (zie hierboven voor het resultaat) en daarna naar het consulaat. Dat ging lekker vlot en met 20 minuten waren we daar weer klaar, over 2-3 weken krijgen we het paspoort thuisgestuurd.

Als we haar paspoort hebben moeten we hier in Hamilton nog langs de immigratie dienst om een visum in haar paspoort te krijgen. Voor de paspoort aanvraag hadden we nodig: onze huwelijksakte (via internet in Amsterdam opgevraagd), paspoorten en een geapostiliseerde geboorteakte. De geboorteakte hadden we al thuisgestuurd gekregen, die konden we vervolgens naar Wellington sturen om te laten authenticeren. Dat was snel gebeurd, met 2 dagen hadden we het document terug. Verder kunnen we de geboorteakte nog in de gemeente Den Haag laten inschrijven om haar in Nederland te registreren.

4 comments:

Anonymous said...

Kate heeft dus de Nederlandse nationaliteit; anders zou je geen Nederlands paspoort voor haar kunnen krijgen. Maar heeft ze nu ook de nationaliteit van Nieuw Zeeland; wat zijn daar de regels voor? In sommige landen krijgt iedereen die in dat land geboren is automatisch de nationaliteit van dat land.
Groet,
Je (schoon-)vader

Niels said...

De Nieuw-Zeelandse regels zijn in 2006 veranderd. Kate krijgt niet de NZ nationaliteit omdat wij alleen maar een werk visum hebben.

Anonymous said...

Hey Niels,

Had al veel langer geleden op je site willen kijken. Het komt er nu pas van. Het is ook wat, dat er in NZ een fotograaf is die exact weet hoe de paspoortfoto regels in NL zijn!
Heb je laatst nog in de Computable zien staan hier. Leuk stuk. Binnenkort ga ik ook naar NZ. Maar een stuk minder lang, 2 maandjes rondfietsen samen met Bertijn.
Groetjes,
(oudcollega) Larissa

Marianne said...

Gelukkig ziet Kate de zaken op de 2 nieuwe foto's in het album wat zonniger in. Een echt meisje met een zomerjurkje, lief hoor.
Kusje voor Kate en liefs voor jullie.