Wednesday, March 11, 2009

Nationale Fietsroute

Onlangs heeft de regering een zogenaamde 'Job Summit' gehouded, een forum om met plannen te komen om meer en betere banen te scheppen in NZ. Een van de plannen die daar geopperd werd was de aanleg van een Nationale Fietsroute.

Vandaag stond op de voorpagina van de krant dat John Key (de Prime Minister) er met de regering voor is om zo'n fietsroute te realiseren. De Fietsroutenetwerken in Engeland en Denemarken (waar we allebei een stuk van gefietst hebben) worden o.a. in het kranten artikel genoemd (maar niet online?). Het bericht gaat verder in op het feit dat het een betonnen fietspad zou moeten worden, "omdat mensen tegenwoordig niet alleen op mountainbikes fietsen". En of er wel of niet gebruik gemaakt kan worden van trajecten van de Nationale Wandelroute Te Araroa.

Laten we hopen dat dit fietspad er inderdaad gaat komen, want Nieuw-Zeeland is prachtig mooi om te fietsen, maar de wegen zijn daar maar matig geschikt voor met overal buiten de bebouwde kom een maximum snelheid van 100 km/h...

No comments: