Wednesday, May 27, 2009

Argonne - Deel 1

Op zondagavond zijn we (collega John Scott en ikzelf) van Auckland via San Fransisco naar Chicago gevlogen. De vluchten verliepen probleemloos en vanwege het tijdsverschil kwamen we ook op zondagavond in Chicago aan. Daar konden we een auto ophalen om naar het Guest House op de Argonne campus te rijden.

Maandag was rememberance day (een soort 4 mei), dus er was bijna niemand op de campus hier. Winkels waren gelukkig wel open dus we hebben wat boodschappen gedaan.

Hier lopen we naar de APS toe.

Vandaag (dinsdag) konden we de formaliteiten afronden om toegang te krijgen tot de 'Experiment Hall', de grote cirkelvormige hal met de deeltjesversneller. Na een maand uit geweest te zijn gaat de deeltjesversneller morgen weer aan. We zijn even wezen kijken bij de sector waar we ons experiment kunnen gaan uitvoeren en hebben kennisgemaakt met de mensen die hier werken.


Dit is waar het gebeurt. Links Mark Rivers, onze begeleider van APS. Rechts John Scott, mijn collega. Links op de foto kun je nog net een ronde opening zien. Dat is waar de x-ray uit gaat komen. De detector komt te staan waar nu ongeveer een spuitbus staat.

We kwamen verder nog 2 mensen uit Alaska tegen die voor ons, op woensdag en donderdag een experiment doen met zeeijs.

1 comment:

Anonymous said...

What lingo is this?