Saturday, May 12, 2007

Wharepapa South

Vandaag zijn we eindelijk maar eens het klimgebied hier in de buurt gaan bekijken. Dat gebied heet dus Wharepapa South (je spreekt uit farepapa) en dat is 45 minuten rijden naar het zuiden. Eerst even bij de lokale klimshop/cafe, Bryce's, gestopt om te horen waar je het beste kunt boulderen. Het antwoord was dat je voor echt goed boulderen bij Waitomo moet zijn (da's nog een uurtje verderop) maar dat er bij Froggatt ook wel wat te boulderen valt. Froggatt is een van de vele gebiedjes hier in de onmiddelijke omgeving. Daar zijn we dus wezen kijken en ik heb er wat geboulderd, Margreet is voornamelijk met het fototoestel in de weer geweest. Het is in ieder geval een bijzonder mooi landschap en als klimgebied ziet het er erg mooi uit.
Na het boulderen hebben we nog wat rondgekeken en hier willen we zeker nog een keer terugkomen om te gaan klimmen! Na afloop zijn we nog even bij Bryce's langsgeweest om wat te drinken en de topo van het gebied te kopen. Er staat wel veel info op internet maar met de topo steunen we ook de locals.

2 comments:

Anonymous said...

Kun je aan een leek uitleggen wat je aan het doen bent als je aan het boulderen bent? Niet dat ik me er geen voorstelling van kan maken, maar toch...

Niels said...

Boulderen is dus het klimmen zonder touw en laag boven de grond.

http://en.wikipedia.org/wiki/Bouldering