Wednesday, May 23, 2007

Antenatal visit 23 mei / eerste beweging gevoeld

Vanochtend stond weer een antenatal visit op het programma.
Alles zag er prima uit. Mijn bloeddruk is nog steeds netjes op 100/54. De hartslag van de baby is iets lager dan vorige keer, maar met 140 p/min niks om zorgen over te maken.
Tot vandaag heb ik nog niet bewust de baby voelen bewegen. Maar toen de midwife de doppler op m'n buik zette om de harttonen te horen reageerde de baby met een flinke trap, die zij zelfs zag.

Sunday, May 20, 2007

Child & Parenting Expo en andere avonturen

Zaterdag ochtend zijn we naar de Wyeth Child & Parenting Expo geweest in het Claudelands Event Centre. Voornamelijk wat ideetjes opgedaan voor kinderdragers en andere benodigdheden. Verder ook een abonnement op 'little treasures' genomen. Dat schijnt een soort ouders van nu te zijn oid.

Van Johan en Hylke kregen we een pakje met een namen boek en nog wat andere boeken, dus we kunnen ons ook in gaan lezen...

Via TradeMe (de NZ Marktplaats.nl) een 2e hands wiegje gevonden en zondag opgehaald in Raglan. Ook voor andere dingen zullen we trademe in de gaten blijven houden...

UPDATE: Op verzoek dus ook maar een foto van het wiegje...

En zondag middag hadden we een barbeque van een collega. Iedereen nam wat mee, salades of een taart en wat drinken. En de gastheer zorgde voor vlees. Het weer was wat bewolkt, maar goed genoeg om gewoon in een dunne trui buiten te zitten. Dus dat was een relaxte zondagmiddag.

Banff Mountain film festival world tour

Zaterdagavond was de Banff Mountain film festival world tour in Hamilton. Dit is een selectie van fragmenten van de buitensport films die op het Banff Film festival getoond worden. We hebben o.a. 2 fragmenten uit 'First Ascent' gezien (dit is een bekende klimfilm) en een verslag van de eerste 'unsupported' oversteek van de patagonische ijskap, 2 mannen hebben in 50 dagen met kayaks de doorsteek gemaakt. Het eerste en laatste stuk varend, het middelste stuk de kayak's slepend over het ijs.

De vertoning was in het auditorium van de universiteit, dus vlak bij ons. En in de pauze was er een loterij met prijzen van de buitensportzaken in de stad. Wij hebben een lampje gewonnen!! Zo eentje die op een gasbommetje past.

Tuesday, May 15, 2007

Foto Album

Ik heb wat foto's van Hamilton ge-upload naar Picasa web. Zie onderaan het weblog.

Sunday, May 13, 2007

20 weken echo


Afgelopen donderdag had ik een afspraak bij Hamilton Radiology voor een 20-weken scan. Niels was met de auto naar het werk gegaan zodat hij snel in de lunchpauze heen en weer kon rijden. Ik kon gewoon op de fiets, want het was vlak bij mijn werk.

De beelden waren wel even schrikken. De vorige keer zagen we een vormpje dat wel wat op een mini-mensje leek. Dit keer was het al te groot voor een totaal opname en werden dus de diverse onderdelen bekeken. Wat we dus zagen was een gewerveld 'iets' wat op een dinosaurusje leek (bleek ruggengraat te zijn), wat knookjes (de beentjes) en een doodskopje (zie foto). Maar dat schijnt gelukkig allemaal normaal te zijn in dit stadium volgens de radioloog, het was een echt mensje. pffff. Ze kon al diverse werkende organen ontdekken en ook al dat er wat hersens in het hoofdje zitten. We kunnen dus beginnen met de opleiding (klassieke muziek, verantwoordde boeken voorlezen etc.). De uk was wel al lekker lastig. Elke keer draaien zodat de radioloog niet alle onderdelen even goed in beeld kon krijgen. En zoals op de andere foto te zien is, maakt hij/zij zich ook al klaar om te gaan boxen!

Saturday, May 12, 2007

Wharepapa South

Vandaag zijn we eindelijk maar eens het klimgebied hier in de buurt gaan bekijken. Dat gebied heet dus Wharepapa South (je spreekt uit farepapa) en dat is 45 minuten rijden naar het zuiden. Eerst even bij de lokale klimshop/cafe, Bryce's, gestopt om te horen waar je het beste kunt boulderen. Het antwoord was dat je voor echt goed boulderen bij Waitomo moet zijn (da's nog een uurtje verderop) maar dat er bij Froggatt ook wel wat te boulderen valt. Froggatt is een van de vele gebiedjes hier in de onmiddelijke omgeving. Daar zijn we dus wezen kijken en ik heb er wat geboulderd, Margreet is voornamelijk met het fototoestel in de weer geweest. Het is in ieder geval een bijzonder mooi landschap en als klimgebied ziet het er erg mooi uit.
Na het boulderen hebben we nog wat rondgekeken en hier willen we zeker nog een keer terugkomen om te gaan klimmen! Na afloop zijn we nog even bij Bryce's langsgeweest om wat te drinken en de topo van het gebied te kopen. Er staat wel veel info op internet maar met de topo steunen we ook de locals.

Sunday, May 6, 2007

Mountainbiken

Vanmiddag heb ik mijn fiets maar eens gebruikt voor het doel waarvoor hij gemaaakt is. Niet suf op en neer rijden naar mijn werk, maar mountainbiken. In Te Aroha, ongeveer een half uur rijden bij ons vandaan is een mountainbike track en dat ben ik maar eens wezen verkennen. En dat viel nog zwaar tegen. Ten eerste is mijn conditie op dit moment nul. Maar het is ook wel andere koek dan de stukjes die ik in NL gereden heb. Dat was altijd met een bedrijfsuitje en dus een makkelijk stukje, dit was echter stijl en technisch (voor mijn gevoel dan, ik heb geen idee hoe dit parcours te vergelijken is met anderen). Ik ben heel wat keren afgestapt om een stukje te lopen. Misschien wat te voorzichtig, maar voor een eerste keer wel prima. Mentaal is het ook echt even omschakelen, in de bergsport ben je altijd bezig met het gevaar verkleinen en kijk je bij het klimmen vaak hoe je weer terug kunt klimmen. Met mountainbiken moet je duidelijk in de 'flow' komen en maar die helling afsuizen, er op vertrouwend dat je overeind blijft. Margreet is thuis gebleven, genietend van een luie zondag. Maar we moeten ook nog eens de hot pools ervaren in Te Aroha...

Feijoa's

Het is herfst in Nieuw-Zeeland en dat betekent dat de feijoa's rijp zijn. We hebben een feijoa boom in de achtertuin staan en de buren hebben er ook een die half over onze schutting heen hangt. We kunnen ze dus makkelijk rapen in onze eigen achtertuin. Margreet is er niet zo dol op, maar ik vind ze wel erg lekker. Regelmatig snij ik er dus een aantal door om uit te lepelen (de meest gangbare manier van eten). De smaak is een beetje moeilijk te omschrijven, het lijkt op ananas/kiwi/guave of zo, maar dan heel anders :-)
We hebben ons nog niet gewaagd aan andere baksels/brouwsels, maar je schijnt er ook goeie apple/feijoa crumble van te kunnen maken. En wijn, en ijs en....

Saturday, May 5, 2007

Paarden races

Behalve de PC opnieuw installeren zijn we vandaag ook nog even weggeweest. Er waren paarden races op de renbaan in Te Rapa, een wijk in het noorden van Hamilton. En dat wilden we wel eens zien. We zijn nog maar niet wezen wedden op de paarden maar het was wel erg leuk om te zien hoe het er aan toe gaat.Let op de eerste foto ook even op de bergen op de achtergrond, dat maakt het toch wel weer Nieuw-Zeeland :-)
Na de race worden de winnende paarden getoond voor de vip tribune. En de jockeys zijn allemaal mini meisjes en jongetjes die geheel achter hun paarden verdwijnen.

weer online

Zo, onze computer doet het weer. Er zit een nieuw moederbord in en nieuw geheugen. En omdat het oude moederbord wlan geintegreerd had en het nieuwe niet, zit er ook een nieuwe wlan kaart in... Eerst gisteren een backup van de harde schijf gemaakt en vandaag Windows opnieuw geinstalleerd. Al met al toch wel weer een klus. Maar we hebben nu wel weer een mooi kale computer. Nu nog de oude bestanden terugzetten. En meteen even de gelegenheid gebruiken om de oude bestanden een beetje op te ruimen.

Thursday, May 3, 2007

Murphy

Zul je net zien. Hebben we geen laptop meer begeeft de andere computer het ook!
Het moederbord is kaduuk. Niks heel ernstigs dus. Maar wel weer een reparatie en een hoop gedoe. We zijn thuis dus even computerloos...
De comp staat al bij een computerwinkel hier in de stad, dus hopelijk is hij snel gerepareerd en kunnen we weer online.