Wednesday, April 15, 2009

Paasweekend

Goede vrijdag zijn we via Taupo naar Napier gereden. Daar hebben we Marineland bezocht. Hier worden zieke zeehonden, blue penguins en vogels opgevangen (zoiets als Pieterburen dus). Kate vond vooral de vogels leuk maar ook de zeehonden en pinguins vond ze best interessant. Hierna zijn we naar ons motel gereden aan de rand van de stad.









Zaterdagochtend hebben we een wandeling gemaakt op de Te Mata Peak. Mooi weer en een schitterend uitzicht. Na het middagslaapje van Kate zijn we nog even Napier in geweest.












Eerste Paasdag reden we eerst richting Haumoana om een Farmyard Animal Zoo te bezoeken. Nog meer dierennamen te oefenen voor Kate! Vervolgens zijn we weer terug naar Napier gereden en bij een chocolademuseum geluncht en natuurlijk wat bonbons gekocht (ze waren erg lekker!). Daarna was het een mooie rit naar Palmerston North. Na het inchecken in het hotel hebben we een wandeling gemaakt naar Victoria Esplanade Gardens en hebben we een ritje gemaakt op een miniatuur treintje (voor Kate natuurlijk...). 's Avonds uit eten geweest met een collega van Niels, Chris, en zijn vrouw in een zeer kindvriendelijk restaurant. Behalve een kinderstoel brachten ze ook speelgoed.












Tweede Paasdag zijn we even Palmerston nog in geweest. Eerst naar het Te Manawa Science Centre, Museum and Art Gallery. Omdat het ging regenen hebben we alleen nog koffie/chocolademelk in een cafeetje in de buurt gedronken en toen de auto weer opgezocht. Na Wanganui zijn we via de Whanganui River Road naar Raetihi gereden. Een erg mooie maar bochtige route langs de Whanganui en kleine dorpjes met grootse namen als London, Athens, Corinth en Jerusalem. Vanaf Raetihi zijn we via de SH4 naar Taumarunui gereden en daar hebben we een motel gezocht.












Niels had de dinsdag ook nog vrijgenomen (ik werk niet op dinsdag). Onderweg naar Hamilton hebben we nog een wandeling van een uur gemaakt naar de Omaru Falls.

No comments: