Friday, April 3, 2009

Team Lead en Coordinator

Het informatics team van Landcare Research is wat veranderd. Mijn directe baas, Robert Gibb, is een plaatsje opgeschoven van Research Leader (leider van een sub team) naar Science Leader (leider van heel informatics). Voorheen waren er 3 sub teams gegroepeerd rond de specialisaties, Bioinformatics, Geoinformatics en Remote Sensing. Nu zijn er 2 sub teams, Research en Applicaties en Research en Development. Het eerste team werkt voornamelijk met de bestaande appicaties en doet veel grote projecten (o.a. werk voor de Nieuw-Zeelandse Kyoto protocol rapportages ). Het tweede team is met name bezig met programmeren. In dit team heb ik nu de leiding over de programmeurs op het Noorder-Eiland (in Palmerston North en Hamilton), een team van 5 man. De rest van het team wordt door Nick geleid en zij zitten allemaal in Lincoln.

De tweede verandering is de introductie van een aantal coördinator rollen. Deze rollen hebben als doel de samenwerking binnen de verschillende science teams van Landcare te bevorderen. Ik heb daarbij de rol als Coordinator Web Services & Grid Middleware gekregen. Dit betekend dat ik veel mee mag gaan denken over de services architectuur waar we druk mee bezig zijn om te implementeren.

Volgende week in ieder geval een paar dagen naar Palmerston North om te praten over de nieuwe architectuur van het Gis Portal. Zoals het er nu naar uitziet gaan dat veel Open Source componenten worden...

No comments: