Wednesday, August 29, 2007

Antenatal Classes – slot

Afgelopen maandag was de laatste antenatal class. Van te voren was gevraag “to bring a plate” voor de celebration supper. We wisten niet zeker of dat letterlijk betekent dat je je eigen bord mee moet nemen of iets te eten, dus voor de zekerheid maar beiden gedaan. Gelukkig had ik inderdaad cake en fruit pies gebakken, want iedereen nam iets mee. Veel te veel natuurlijk.
Het grootste deel van de avond ging over borstvoeding, we zagen een korte film hierover, discussieerden over de voor- en nadelen en konden met een pop oefenen met het aanleggen. De mannen mochten vertellen hoe je je baby kon kalmeren en dit demonstreren met de pop. Verder nog kort gepraat over het verschil tussen de 3-dagen-blues en postnatale depressie en hoe je dit kan herkennen. Daarna konden we het inbakeren oefenen op de pop.
Tot slot hadden we een supper, gezellig gepraat onder het genot van alle baksels. Op 13 oktober hebben we een koffieochtend om bij te praten, de meesten zullen dan een baby mee kunnen nemen.

4 comments:

Marianne said...

Hi Margreet,
Misschien is dit nog een bruikbare recepten site voor je :
http://www.genietenvanvers.nl/index.php
Ik heb hem van de week pas gevonden, nog niet gebruikt, maar vind dat hij er goed uitziet.
Groeten van Marianne.

Margreet said...

Ha bedankt. Ik ga er snel kijken. Ik gebruik nog steeds m'n eigen receptenplakboek, want helaas hebben ze hier niet zoiets als Allerhande etc. Het is vaak een beetje aanpassen met de ingredienten die ze hier (niet) hebben.

Anonymous said...

Hallo,
leuk om te lezen dat er in n. z. ingebakerd wordt ,je hoort er hier af en toe van dat het wordt gedaan bij huilbaby`s ,maar in jullie babytijd was dat gewoon ,dat hoorde bij het aankleed ritueel . Heb je trouwens wel van die moltonluiers ?
groeten willie

Margreet said...

Ze verkopen hier 'wraps', mooie doeken. Multifunctioneel. Hier wordt vaak de baby gewoon los op de arm gedragen in de winkels, op straat etc en dan meestal gewikkeld in zo'n doek. Maar ook gebruikt voor inbakeren.