Wednesday, March 12, 2008

Afval

In onze 1-jaar-mijmeringen gaf ik aan dat ze hier minder milieuvriendelijk zijn dan we van te voren dachten. Ook stond in een artikeltje in de Hoogeveensche Courant dat mijn moeder had opgestuurd, geschreven door een stel dat door NZ fietst: 'simpel gescheiden ophalen van huisvuil of statiegeld op flessen is op veel plaatsen in NZ nog een onbekend verschijnsel'.

Nou, zo erg is het nu ook weer niet. Inderdaad is er geen statiegeld op flessen, maar huisvuil wordt wel gescheiden en daarbij kan je je flessen inleveren. Wekelijks kan je je afval buiten zetten en dan komen er 3 wagens langs. Eén voor de afvalzakken, eentje voor papier en eentje voor de 'glas'bak. In de glasbak kan je natuurlijk glas doen, maar ook plasticflessen waarop onderop de code 1 of 2 staat (o.a. alle frisdrankflessen) en blik. De persoon die de glasbakken leegt verdeelt meteen de inhoud, dus het gaat niet op de grote hoop.

Tevens is het mogelijk om je tuinafval op te laten halen, hiervoor moet je wel betalen. Maar zoals veel anderen hebben wij nu een plastic compost-ton in de tuin staan waarin al het gft in gaat.


No comments: