Sunday, April 15, 2007

Ook in NZ hebben ze inbrekers...

We waren zaterdag avond bij Dan en Suus eten en daarna een spelletje spelen (kolonisten van Catan/de Zeevaarders). Heel gezellig allemaal.
Toen we thuiskwamen stond ons een onaagename verrassing te wachten. Er is ingebroken en ze hebben heel wat buitgemaakt...De lijst met vermiste spullen bevat onder andere de laptop, de digitale spiegelreflex, de digitale camcorder, al onze cd's en Margreet haar cornet. Waarschijnlijk zijn ze via het slaapkamerraam binnengekomen, dat stond op een heel klein kiertje. Stom Stom Stom...
Gisteravond meteen telefonisch aangifte gedaan, vervolgens nauwelijks geslapen en we zijn nu (zondagochtend) in afwachting van de 'Burglary Squad' die vingerafdrukken komt zoeken.
We zijn dus alle foto's en filmpjes die we de afgelopen weken hier gemaakt hebben kwijt, ik was er nog niet aan toegekomen om daar een backup van te maken. Voor de rest stond er (heel) veel muziek op de harde schijf en natuurlijk veel andere zaken die gedeeltelijk wel en gedeeltelijk niet op backup cd's staan...
Kunnen mensen nou echt niet van andermans spullen afblijven?

Update:
Zojuist is er een agent langsgeweest om proces verbaal op te maken. Hij bevestigde dat we op zich in een goede buurt wonen :-) maar dat daar ook gewoon ingebroken wordt. En ze sturen in de komende dagen een technisch team langs om vingerafdrukken te zoeken. Zoveel energie wordt er in NL niet (meer) in inbraken gestoken... Morgenochtend de verzekering maar bellen om te kijken hoeveel we terug kunnen krijgen. Gelukkig hebben we hier ook gewoon een inboedelverzekering afgesloten.

Update2:
Maandag avond is er een techisch persoon van de politie langsgeweest om vingerafdrukken te zoeken. Aan de binnenkant van het raam en op het stekkerblok waar de laptop in zat zaten afdrukken van een handschoen. Op de buitenkant van het raam zat wel een goede print. Mogelijk van het moment dat ze het raam hebben dichtgedrukt (of misschien wel helemaal niet van de boeven maar van iemand anders...)
De agent bevestigde ook nog dat het erg waarschijnlijk was geweest dat ze anders een ruitje hadden ingetikt. Binnenkomen doen ze toch wel als ze dat willen, en wij hoeven ons dus iets minder schuldig te voelen over het openstaande raam.

3 comments:

Anonymous said...

Echt balen zeg!! Jullie moeten maar een lijst van gewenste muziek maken.. gaan we met zijn allen ff illegaal aan de slag! X Erik en Mariëlle

Anonymous said...

Ongelofelijk wat een domper zeg! Heb er geen woorden voor. Ontzettend triest dat daar dus ook mensen zijn die niet van je spullen af kunnen blijven. De foto's en filmpjes kwijt is wel het ergste denk ik. Dat dit nou al zo snel moet gebeuren, erg triest.

Nou, nu maar vertrouwen hebben in de verzekering!!

Succes

Anonymous said...

Wat een ongelooflijke pech, dat jullie dit nou overkomt, terwijl jullie nog maar net in NZ wonen. Hopelijk haalt het jullie vertrouwen in de kiwi's niet helemáál onderuit. Er zijn nog zoveel aardige over, die zich nu waarschijnlijk allemaal plaatsvervangend schamen. Heel veel succes met de afhandeling.
Big hug!
Jos