Monday, April 9, 2007

Paasweekend Vrijdag/Zaterdag

Vanwege Pasen heb ik 4 dagen vrij (goede vrijdag en 2e paasdag zijn hier ook vrije dagen). Tijd dus voor een 'road trip'. Vooraf konden we niet zo goed beslissen wat we willen gaan doen of waar we naar toe willen. Het weerbericht was ook nogal wisselvallig, maar dat bleek uiteindelijk heel erg mee te vallen. We hebben gedurende het hele weekend geen drup regen gehad.

Vrijdag zijn we via Tauranga naar Whakamata gereden. Uiteindelijk zijn we in Ohope Beach op de camping gaan staan. Op de camping zagen we een foldertje liggen van een 'zwemmen met dolfijnen' trip, die hebben we voor zaterdag ochtend geboekt. Daarna de rest van de middag langs het strand gewandeld en nog een duik genomen in de golven.

Zaterdag moesten we om 8:45 bij Whale & Dolphin Watch zijn. Hier kregen we een wetsuit aan en daarna liepen we met nog zo'n 10 anderen naar de boot. Na een stuk varen de Bay of Plenty in (op?) kwamen we dolfijnen op het spoor. Ik heb geprobeerd te filmen, maar de accu's van de camera waren op. Leerpuntje voor de volgende keer... Accu's checken voor vertrek :-) Met mijn fotocamera was ik steeds net iets te laat, heel veel foto's dus van wat gespetter in het water, maar geen dolfijn te zien... Die foto's zal ik jullie besparen. De boot werd vervolgens stilgelegd en we konden ons vanaf het achterdek in het water laten plonzen om met snorkel uitrusting de dolfijnen in het water te zien.

In totaal hebben we drie keer een tijdje gezwommen. De eerste keer waren er meteen veel dolfijnen, maar wij moesten toch weer even aan het snorkelen wennen. De 2e 'duik' waren we eigenlijk aan de late kant en waren de dolfijnen al een stuk verder weg. De 3e keer was ik er wel snel bij en heb ik de dolfijnen erg goed van dichtbij onder me door zien zwemmen. Margreet was iets later in het water en minder gelukkig wat aantal dolfijnen betreft. Maar dit gaan we zeker nog een keer doen, wie gaat er mee?

Daarna hebben we nog even voor anker gelegen bij Whale (Moutohora) Island om zeehonden en Aalscholvers te kijken. Toen was het feest echt over en rond half twee waren we weer terug in de haven. Daarna zijn we doorgereden naar Waikaremoana, dit lgt midden in het Te Urewera national park. SH 38 gaat dwars door het park, maar ondanks dat dit een State Highway is, is het wel een gravel road. Dus de laatste 2 uur naar Waikaremoana ging in een slakkegangetje over wasborden en grind. Uiteindelijk bij Waikaremoana Motor Camp aangekomen hadden we nog veel geluk, want eigenlijk was de campsite vol (en de volgende 2 uur verderop het park weer uit) maar er was iemand (nog) niet op komen dagen en wij mochten op die plek staan. De keuken van de campsite gaf een echt berghut gevoel met alle wandelaars die er aan het koken en eten waren.

No comments: