Monday, April 9, 2007

Paasweekend Zondag/Maandag

Ook op de campsite was het berghut gevoel aanwezig want onze buren vertrokken al om vijf uur 's ochtends, met de auto, die gezellig naast de tent stond. Daar wordt je dus wel wakker van... Daarna nog wel even gedoezeld maar ook redelijk bijtijds opgestaan. We wilden de Ruapani Circuit Track gaan doen. Een rondwandeling van ongeveer zes uur naar het Lake Waikareiti en via een aantal meertjes/moerasjes weer terug. Logboek: totaaltijd 5:16 (incl pauzes), laagste punt: 603m, hoogste punt: 947m, totaal gestegen/gedaald: 694m. Conclusie: ook met onze huidige conditie (of liever het gebrek daar aan) lopen we nog steeds makkelijk binnen 'gidsjestijd'. Dit is iets wat ons 2 jaar geleden op het zuidereiland ook al was opgevallen, dat de tijden over het algemeen ruim genomen zijn. In de alpen wil dit nog wel eens anders zijn...












Na de wandeling zijn we doorgereden naar de oostkust en die afgezakt tot Napier. Vlak voor Napier, in Bayview, een camping gevonden en daarna aan de haven van Napier wat gegeten.

Maandag ochtend hebben we lekker rustig aan gedaan. Het zonnetje scheen nog steeds, dus we hebben lekker zitten lezen voordat we de tent in zouden pakken. Daarna naar Napier om de stad te bekijken. Omdat de stad in 1931 door een aarbeving is getroffen is de stad daarna grotendeels (het centrum in ieder geval) in Art Deco stijl opgebouwd. Dat maakt het centrum inderdaad een samenhangend geheel wat er verzorgd uitziet en het is dan ook een leuk centrum om even doorheen te lopen.

Daarna was het toch echt tijd om terug te rijden, in Taupo even een korte stop aan de waterkant gemaakt voor lunch. (De stad verder niet bekeken, dat komt nog wel een keer). Doorgereden en in Tirau even een stop gemaakt voor een ijsje ter afsluiting van dit lange weekend. Tot dusver was dit ons beste en grootste (en eerste) ijsje in NZ... Als je er langs komt, de ijsjes winkel zit helemaal bovenop de heuvel langs de hoofdstraat (=SH1). Veel van de gebouwen in Tirau zijn 'versierd' met golfplaten figuren, wat het plaatsje een toeristische attractie heeft gemaakt. Je moet tenslotte wat doen om de mensen te laten stoppen in je stadje nietwaar?

No comments: